Za studente iz ŽZH smještaj u Studentskom centru Mostar poskupio na 345 KM
Puni iznos
OBJAVA: Ponedjeljak, 7. kolovoza 2017. 8:27
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Studentski centar Mostar 2017 panorama
1

SC Mostar tvrdi da im je ŽZH dužna 370.000 KM te da će studenti s područja te županije plaćati mjesečni smještaj u Domu 345 KM

Studentski centar Mostar podigao je cijene smještaja za studente Sveučilišta u Mostaru koji dolaze iz Županije Zapadnohercegovačke te će oni od 1. rujna 2017. godine plaćati puni iznos mjesečnog boravka i ishrane u iznosu od 345 KM.

''Jako nam je žao što su studenti i njihove obitelji žrtve ovog problemam, ali uprava Centra iscrpila je sve komunikacijske kanale, zakonske mjere pa i dobru volju kako bi naplatili ono što je ova županija dužna svojim studentima, čak su i sami studenti u svibnju potpisali peticiju sa zahtjevom prema ŽZH i tražili svoja prava međutim ni tu nije bilo odgovora'', izjavila je Anita Glibić.

Iz Studentskog centra Mostar navode da su uveliko blokirani u svom radu i širenju usluga zbog neplaćanja subvencije od strane ŽZH koja već tri do četiri godine, kako navode iz SC Mostar, stvara velika dugovanja, a koji su od ove godine akumulirali gdje su u posljednjoj akademskoj uplatili subvenciju za samo jedan mjesec i to prosinac 2016. godine.

Županija Zapadnohercegovačka najbrojnija je među studentima u centru i kako ističe glasnogtovornica SC Mostar Glibić i daljnje poslovanje gomilanjem duga ove županije Studentskom centru Mostar nemoguće je funkcionirati dalje. Kako se to ne bi dogodilo, Upravno vijeće Studentskog centra Mostar donijelo je odluku, kako ističu isključivo nebrigom Županije Zapadnohercegovačke, studentima koji dolaze iz ove županije od 1. rujna 2017. godine naplaćivati puni iznos mjesečnog boravka i ishrane u iznosu od 345 KM.

''Ovim putem želim u ime Centra uputiti ispriku studentima ove županije, posebno studentima sa socijalnim statusom i studentima bez jednog ili oba roditelja, naš Centar otvoren je studentima od Unsko-sanske županije a do Distrika Brčko, Republike Hrvatske, Slovenije, Republike Srpske i nikada nitko nije zauzeo ovako negativan stav prema studentima i mi moramo konačno reagirati'', kaže glasnogovornica Studentskog centra Mostar.

Studentski centar Mostar navodi da dug ŽZH prema njima iznosi 370.000 KM.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
milan šojić
1. milan šojić
prije 10 dan.
Najlopovskija županija ZHŽ. Hajde sad studeni stisnite malo tu vlast, jedna je od najbogatijih županija, ali vazda misle da netko drugi za njih treba plaćati. Pozdravljam potez Studentskog doma u svakom slučaju. Ista je stvar i sa uplatama za Sveučilište i zato će i školarine poskupiti.
+7
-1
0
BA
Chrome