Vlada HBŽ-a

Za financiranje prijevoza učenika odobreno 450.000 KM

Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 09. 2017. u 13:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na sjednici u utorak u Livnu donijela je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola za školsku 2017. - 2018. godinu u ukupnom iznosu od 450.000,00 maraka, a sukladno podatcima o broju učenika koji koriste prijevoz dobivenih od srednjih škola HBŽ-a.

U priopćenju za javnost Vlade HBŽ-a navodi se kako će županijsko Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i sporta s općinama Livno, Tomislavgrad, Kupres, Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo potpisati poseban ugovor o pravima i obvezama načina utroška odobrenih sredstava kojim će biti pobliže regulirana prava i obveze ugovornih strana.

Vlada je na sjednici donijela Odluku o raspodjeli sredstava iz Programa utroška sredstava "Potpore zdravstvenim institucijama" u ukupnom iznosu od 500.000,00 maraka.

Raspodjela sredstava bit će izvršena sukladno Odluci Vlade o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Potpore zdravstvenim institucijama" utvrđenog županijskim Proračunom za 2017. godinu od 25. 8. 2017. godine te nakon provedenog Javnog poziva za prijavu projekata/programa.

Sredstva se raspodjeljuju za izmirenje duga za doprinose za zdravstveno osiguranje zdravstvenih ustanova u HBŽ-u.

Vlada je donijela i Odluku o usvajanju Programa raspodjele sredstava iz Proračuna HBŽ-a za sufinanciranje projekata ekoloških udruga za 2017. godinu u ukupnom iznosu od 30.000,00 maraka.

Na temelju kriterija koji su definirani u Programu utroška sredstava za sufinanciranje projekata ekoloških udruga iz Proračuna za 2017. godinu s kriterijima raspodjele Povjerenstvo za utvrđivanje prijedloga pristiglih ekoloških udruga pregledalo je pristigle prijave po Javnom pozivu i izvršilo bodovanje onih projekata koji su zadovoljili po svim traženim kriterijima, te predložilo Program raspodjele sredstava.

Donesene su i odluke o izmjeni odluka o imenovanju članova školskih odbora Ekonomske škole iz Livna i Srednje škole Drvar.

Na temelju donesene Odluke odobrena su financijska sredstva u iznosu od 3.000,00 maraka Samostalnom sindikatu osnovnog obrazovanja i odgoja HBŽ-a kao financijska potpora za organiziranje humanitarne akcije dragovoljnog darivanja krvi Županijskoj bolnici "dr. fra Mihovil Sučić" Livno, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close