U suradnji s Googleom

Xiaomi predstavio pametni telefon Mi A1

Sci-Tech / Tehnologija | 06. 09. 2017. u 20:46 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je prije tri godine predstavio Android One program namijenjen tržištima u razvoju s kojim su htjeli omogućiti što kvalitetnije iskustvo Androida i na jeftinijim telefonima. Iako do sada nisu imali previše uspjeha s ovim programom, Google u budućnosti želi proširiti Android One na što veći broj tržišta i uređaja.

Na indijskom tržištu ovaj internetski gigant udružio je snage s Xiaomijem te su predstavili prvi Android One uređaj ove kineske kompanije – Mi A1 koji će se s vremenom pojaviti i na tržištima brojnih drugih zemalja.

Ovaj smartphone radi na Qualcommovom Snapdragon 625 procesoru, ima 5,5 inčni zakrivljeni ekran, 4GB RAM-a i 64GB memorije za pohranu podataka te bateriju kapaciteta 3080 mAh. Također, poput Xiaomijevog flagshipa Mi 6, i ovaj smartphone ima dvije kamere na stražnjoj strani, a radi na "čistom" Androidu 7 Nougat (do kraja godine očekuje se nadogradnja na Android 8), odnosno nema dodatnog softvera koji bi mogao usporiti rad telefona, piše Zimo.co.

Iako nije riječ o top modelu koji bi mogao konkurirati najjačim telefonima na tržištu, ovo su i više nego solidne specifikacije koje garantiraju odličan rad telefona, a treba spomenuti i cijenu od oko 230 dolara (na indijskom tržištu).

Mi A1 strateški je uređaj u našoj strategiji globalnog širenja i omogućavanja pristupa inovacija svima, komentirao je tijekom predstavljanja ovog telefona stariji potpredsjednik Xiaomija Wang Xiang. Dodao je kako je oduševljen što korisnicima mogu pružiti novi način na koji mogu osjetiti snagu Xiaomija te je "iznimno uzbuđen oko toga što će njihova suradnja s Googleom donijeti korisnicima diljem svijeta".

Kopirati
Drag cursor here to close