????

Xiaomi predstavio Mi 6

Sci-Tech / Flash | 19. 04. 2017. u 20:11 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon više mjeseci raznoraznih glasina Xiaomi je i službeno predstavio svoj novi mobitel – Mi 6. Kako bi se što bolje nosio s konkurencijom koja u zadnje vrijeme svoje mobitele oprema s dvostrukim stražnjim kamerama Xiaomi se odlučio povući isti potez te je Mi 6 sa svoje stražnje strane također dobio dvije kamere od po 12 MP te jednu s prednje od 8 MP.

Mi 6 je dobio i 5,15-inčni IPS zaslon (1.920 x 1.080 točaka) te Qualcommov Snapdragon 835. Vezano uz radno-podatkovnu memoriju Xiaomi je igrao na sigurno pa se u unutrašnjosti kućišta nalazi 6 GB RAM-a te ovisno o modelu 64 GB ili 128 GB interne memorije, prenosi Bug On Line.

S prednje i stražnje strane kućišta postavljeno je zaobljneo staklo dok se sa bočnih strana nalazi metalni okvir za čiju je izradu potrebno 12 dana rada i 40 različitih procesa. Pozadinske kamere imaju široki kut snimanja i optičku stabilizaciju slike po četiri osi. Očekivano kamere podržavaju i snimanje video zapisa u 4K kvaliteti.

Xiaomi je za Mi 6 pripremio bateriju kapaciteta 3.350 mAh što bi trebalo biti sasvim dovoljno za proći kroz dan bez panične potrage za utičnicom. Korisnici koji su navikli na svoje slušalice s 3,5-milimetarskim portom ostali su kratkih rukava jer ni Mi 6 nema 3,5-milimetarski audio port.

Zahvaljujući izbacivanju audio porta Mi 6 bolje podnosi vodu od svojih prethodnika, no samo do razine prskanja vodom. Mi 6 s prednje strane kućišta ima i skener otiska prsta koji je postavljen ispod Home tipke. Sa softverske stane nalazi se Android inačice 7.1.1 te najnovija inačica korisničkog sučelja MIUI 8.0.

Prodaja bi trebala krenuti već kroz desetak dana, točnije 28. travnja po cijenama od 360 USD za model s 64 GB interne memorije i 420 USD za model s 128 GB interne memorije. Korisnicima kojima nije problem izdvojiti koji dolar više imat će priliku nabaviti i Mi6 s keramičkim kućištem i pozlaćenim obrubima oko kamera – zlato je 18-karatno, a cijena takvog modela 435 USD.

Kopirati
Drag cursor here to close