Uvijek opasan

Windows 10 "ranjiv" zbog propusta u Internet Exploreru

Sci-Tech / Flash | 14. 10. 2015. u 10:01 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Microsoft Edge je, dakle, zadani web preglednik u Windows 10 operativnom sustavu, ali to ne znači da je Internet Explorer u potpunosti "mrtav".

Dapače, on je još uvijek tu, istina negdje u zapećku posljednje verzije operativnog sustava diva iz Redmonda, ali i dalje ima intenciju "iskočiti u prvi plan", nažalost, nikako ne po dobrim, nego uglavnom po lošim vijestima, piše Zimo.co.

I cinici će vjerojatno dodati kako je ovo samo još jedan dokaz kako je Internet Explorer "najgori browser u povijesti čovječanstva", iako to vjerojatno nije baš tako, ali "loša karma" koja ga prati još tamo od verzije 6. nikada mu nije dopustila da "postane bolji"...

Uglavnom, Microsoft je objavio sigurnosnu zakrpu koja bi trebala riješiti ozbiljani sigurnosni problem vezan uz Internet Explorer. Radi se o popriličnoj jednostavnoj metodi koja omogućava potencijalnim napadačima da vas "navedu" na web stranicu zaraženu malicioznim kodom, što im pak omogućuje da preuzmu kontrolu nad vašim računalom.

Ono što je poprilično zanimljivo je da ovaj "bug" pogađa sve verzije Internet Explorera instalirane na Windows operativnim sustavima i to počevši od Viste pa sve do Windows 10 verzija.

Istina, postoji u svemu i dobra vijest, ako radite na Windows 10 operativnom sustavu, a koristite Edge ili neki drugi web preglednik, šanse da vas "hakiraju" su poprilično mizerne.

A opet, ako je i sam Microsoft navedenu zakrpu etiketirao kao "kritičnu", onda je jasno kako je najbolje da istu čim prije instalirate, javlja Zimo.co.

Uglavnom, opet ćemo malo parafrazirati cinike, koji su već po forumima i raznim portalima prosuli sarkazam konstatiravši kako je "Internet Explorer opasan i sada kada ga se Microsoft odrekao" uz dodatak "da nema sigurnosnih propusta nikad se ne bi ni spominjao"...

Kopirati
Drag cursor here to close