Internet preglednik

WhatsApp i Facebook Messenger postali dio nove Opere

Sci-Tech / Flash | 11. 05. 2017. u 06:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Možda nije prvi izbor kada su u pitanju internet preglednici, jer dominaciju je preuzeo i čvrsto drži čelnu poziciju Google Chrome, ali Opera je i dalje jedan od najboljih preglednika.

Tržište na kojem se “tuče” s ostalim proizvođačima je danas, možda više nego ikada iznimno zahtjevno i pomalo okrutno, jer web preglednici odavno više ne rade samo ono što im je temeljna namjena, nego se sve više pretvaraju u multimedijalne platforme.

Razvojni tim koji stoji iza Opere ne spava na lovorikama stare slave koja je ionako pomalo izblijedjela, nego korisnicima nudi podosta funkcija koje u ostalim preglednicima morate naknadno instalirati.

Tako s instalacijom Opera web preglednika dolaze integrirani “ad-blocker”, njihov izvanredni Opera VPN dodatak…, piše Zimo.co.

A posljednji novitet će, nesumnjivo, oduševiti sve koji na dnevnoj bazi koriste neki od alata za izravnu komunikaciju s prijateljima.

Jer, nova inačica Opera web preglednika dolazi s Facebook Messenger, WhatsApp i Telegram aplikacijama koje su implementirane izravno u preglednik. Nema potrebe za instalacijom, nema potrebe za dodatnim podešavanjima, kada instalirate novu Operu, odmah možete početi komunicirati na tri navedene platforme. Mijenjanje aplikacije koju koristite za komunikaciju je brzo i jednostavno, baš kao i primjerice mogućnost da dijelite fotografije jednostavnim “dovlačenjem” na ikonu Facebook Messenger, WhatsApp ili Telegram aplikacije. Postojala su i do sada rješenja koja su omogućavala da objedinite sve aplikacije za komunikaciju na jednom mjestu, ali Opera je sve to odlučila ponuditi u paketu sa svojim web preglednikom, što je svakako iznimno pohvalnu.

Kopirati
Drag cursor here to close