Identifikacija

Vrlo jaki cyber napadi na stranice crnogorske vlade i medija

Sci-Tech / Flash | 17. 02. 2017. u 20:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portal Vlade Crne Gore i više crnogorskih državnih organa, kao i portali pojedinih crnogorskih medija, i danas su bili izloženi seriji cyber napada, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću. Napadi su prošireni po obimu i po vrsti.

"Nadležne službe u Crnoj Gori, u suradnji sa kolegama iz partnerskih zemalja, identificirale su servise sa kojih napadi potiču i rade na lociranju i identificiranju napadača. Javnost će o rezultatima biti pravovremeno informirana", navodi se u priopćenju.

Napadi su počeli u srijedu, 15. veljače, u 11:15 sati i konstantno su trajali do 19:30 sati, a ponovljeni su u četvrtak od 9 sati. Serija cyber napada, nalik onima iz prethodnih dana, pokrenuta je i danas, s tim što je većina njih brzo odbijena i sustav je uglavnom funkcionirao stabilno.

Obim i raznovrsnost napada, kao i činjenica da su poduzeti na visokostručnom nivou, ukazuje da je riječ o osimišljenoj i sinkroniziranoj akciji. Od 16. veljače napadi su, pored portala Vlade i državnih organa, usmjereni i na portale pojedinih medija u Crnoj Gori kojima je zbog toga bio onemogućen pristup.

Kopirati
Drag cursor here to close