Nova značajka

VIDEO | WhatsApp "Statusima" napada Snapchatovu opciju "Stories"

Sci-Tech / Flash | 21. 02. 2017. u 15:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Malo je poznato da je prije osam godina, kada se pojavio na trgovinama aplikacija, WhatsApp bio zapravo aplikacija za komunikaciju tipa "gdje sam, što sam i što sada radim" putem postavljanja statusa, a nije omogućavao razmjenu klasičnih poruka.

Međutim, veliki uzlet ove aplikacije počeo je upravo uvođenjem mogućnosti razmjene poruka, tako da su statusi gotovo i zaboravljeni.

U međuvremenu je spomenuti način komunikacije putem statusa popularizirao Snapchat sa svojom opcijom Stories, a u tome su ga nedavno slijedili i Facebookovi Instagram i Messenger.

Kako i WhatsApp ima istog vlasnika, bilo je samo pitanje vremena kada će i oni krenuti tim putem – pa evo i odgovora – sada, piše Bug.hr.

Najnovije ažuriranje WhatsAppa dostupno je od ovog tjedna a omogućava postavljanje "Statusa" koji može biti u obliku slike, animiranog gifa ili videa ukrašenih emotikonima ili tekstom.

Tako postavljeni status moguće je podijeliti s odabranim kontaktima, a nestat će nakon 24 sata. Statusi su, kao i ostale poruke unutar ove aplikacije, zaštićeni end-to-end enkripcijom. Kako se nova opcija koristi, pogledajte u priloženom videu.

Kopirati
Drag cursor here to close