VIDEO | Tko i zašto krije izvješća o prigovorima pacijenata?
Daleko od očiju javnosti
OBJAVA: Petak, 16. lipnja 2017. 11:45
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Bolnica Mostar SKB zgrada
1

Zakonodavac je odlično osmislio taj mehanizam, ali je zaboravio jednu vrlo važnu stvar, a to su sankcije za zdravstvena vijeća i ministra koji dobiju te podatke

Zdravstveno vijeće HNŽ-a formirano je početkom 2015. godine, a jedna od ključnih zadaća Vijeća je informirati javnost o povredama prava pacijenata.

Mnogi će se upitati otkud njima te informacije. Odgovor je vrlo jednostavan - na temelju izvješća o prigovorima, koje su zdravstvene ustanove obvezne dostavljati zdravstvenom vijeću jednom u šest mjeseci.

Zakonodavac je odlično osmislio taj mehanizam, ali je zaboravio jednu vrlo važnu stvar, a to su sankcije za zdravstvena vijeća i ministra koji dobiju te podatke, ali ih čuvaju u ladicama daleko od očiju javnosti.

Jedno od tih vijeća je i Zdravstveno vijeće/ministar zdravstva HNŽ-a.

No, gdje ima volje ima i načina i Mreža Naše društvo je došla do podataka za 2015. godinu.

Zašto ministar zdravstva i Zdravstveno vijeće HNŽ-a kriju te podatke, na koji način smo došli do tih informacija, što (ni)smo saznali iz izvješća, što nam je Zdravstveno vijeća HNŽ-a prije više od godinu dana obećalo, što o objavi i sadržaju izvješća misli predsjednik Zdravstvenog vijeća Širokog Brijega, pogledajte u prilogu...

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Erwin Rommel
1. Erwin Rommel
prije 63 dan.
Tko = politika bolnice Zašto = Da dotični ne dobiju otkaz. Eto, jednostavno ste cijeli tekst mogli sažeti u ove 2 rečenice.
+11
-2
1
BA
Chrome