Pomoć

VIDEO | Ortopedska pomagala za RVI Jablanice

Sci-Tech / Flash | 11. 01. 2017. u 16:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tayfun Čelik, šef Turske vojne misije u BiH, zajedno sa svojim suradnicima, posjetio je danas udruženje RVI Jablanica, u povodu realiziranog projekta 'Pomoć RVI u ortopedskim pomagalima'.

Spomenuti projekt, u vrijednosti od oko 35.000 KM, realizirali su Turska "LOT" kuća Jablanica i udruženje RVI te općine.

Zijad Piralić, predsjednik RVI Jablanica, izrazio je veliku zahvalnost Turskom LOT timu, šefu turske misije u BiH Tayfunu Čeliku i Ahmetu Topoglu, zapovjedniku Turske "LOT" kuće u Jablanci, za pruženu pomoć, te istaknuo važnost opreme koja je kupljena uz pomoć projekta.

Tim projektom, RVI Jablanica dobili su tri elektronska kreveta sa antidekubitnim dušecima, troja motorizirana invalidska kolica, kao i troja obična invalidska kolica, te dva pra štaka, pomoćna hodalica i pet komada ortopedskih čarapa za sve amputirce, koji su članovi RVI Jablanica. Pored spomenutoga, projektom je nabavljena i potkoljena proteza za Vahida Halebića, također člana RVI Jablanica.

Prisutnima se obratio i Šaćir Buturović, u ime načelnika općine Jablanica, koji zbog prethodno preuzetih obaveza nije mogao prisutvovati današnjoj posjeti.

Buturović je u svom obraćanju izrazio veliku zahvalnost za realizaciju projekta, te istaknuo kako se nada da će se njihova dobra saradnja nastaviti i u budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close