VIDEO | Ortopedska pomagala za RVI Jablanice
Pomoć
OBJAVA: Srijeda, 11. siječnja 2017. 17:27
IZVOR: Fena
AUTOR: Sa.M.
VIDEO | Ortopedska pomagala za  RVI Jablanice
0

Šef turske vojne misije u BiH posjetio udruženje RVI Jablanica (VIDEO)

Tayfun Čelik, šef Turske vojne misije u BiH, zajedno sa svojim suradnicima, posjetio je danas udruženje RVI Jablanica, u povodu realiziranog projekta 'Pomoć RVI u ortopedskim pomagalima'.

Spomenuti projekt, u vrijednosti od oko 35.000 KM, realizirali su Turska "LOT" kuća Jablanica i udruženje RVI te općine.

Zijad Piralić, predsjednik RVI Jablanica, izrazio je veliku zahvalnost Turskom LOT timu, šefu turske misije u BiH Tayfunu Čeliku i Ahmetu Topoglu, zapovjedniku Turske "LOT" kuće u Jablanci, za pruženu pomoć, te istaknuo važnost opreme koja je kupljena uz pomoć projekta.

Tim projektom, RVI Jablanica dobili su tri elektronska kreveta sa antidekubitnim dušecima, troja motorizirana invalidska kolica, kao i troja obična invalidska kolica, te dva pra štaka, pomoćna hodalica i pet komada ortopedskih čarapa za sve amputirce, koji su članovi RVI Jablanica. Pored spomenutoga, projektom je nabavljena i potkoljena proteza za Vahida Halebića, također člana RVI Jablanica.

Prisutnima se obratio i Šaćir Buturović, u ime načelnika općine Jablanica, koji zbog prethodno preuzetih obaveza nije mogao prisutvovati današnjoj posjeti.

Buturović je u svom obraćanju izrazio veliku zahvalnost za realizaciju projekta, te istaknuo kako se nada da će se njihova dobra saradnja nastaviti i u budućnosti.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.