Kvalitetno

VIDEO | Mostarski studenti prikazali probleme u obrazovanju

Sci-Tech / Flash | 13. 02. 2017. u 16:58 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu provođenja kampanje unaprjeđenja obrazovnog sustava u BiH kroz temu "Kvalitetno obrazovanje i dobar posao", tim studenata dva ekonomska fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" i Sveučilišta u Mostaru prikazao je zanimljive video klipove te najavio završnu konferenciju koja će biti održana 20. veljače u Tehnološkom parku "Intera" u Mostaru

Na završnoj konferenciji studenti, profesori i poduzetnici moći će iznijeti svoje stavove o temi potrebnih reformi. U video klipovima u produkciji Agencije Web Studio studenti su preuzeli uloge glumaca, a prikazuju probleme s kojima se svi mladi susreću na njima svojstven način.

Studenti svojim video klipovima žele prikazati problem današnjeg obrazovnog sustava, nedostatka povezanosti teorijskog i praktičnog znanja, nesnalažljivosti studenata prilikom prvog radnog iskustva, te na potrebu povezivanja obrazovnih institucija i realnog sektora.

Inače, cjelokupan projekt je financiran od strane Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH i na njemu trenutno rade studenti sa čak 14 fakulteta širom BiH.

Studenti podijeljeni po timovima, kojih je ukupno sedam, nastoje na svoj način provesti kampanju poticanja reformi te ukazati na iznimnu potrebu za njima.

Više informacija o samom projektu, kao i studentski video uraci mogu se pronaći na Facebook stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close