Nove uzdanice

VIDEO | Apple će predstaviti četiri nova modela iPhone uređaja?

Sci-Tech / Flash | 12. 05. 2017. u 12:29 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne znamo kakvo će točno biti ljeto, iako nam predviđaju “pakao na zemlji” kada je u pitanju vremenska prognoza za naš kutak planete, ali jesen bi mogla biti iznimno vruća. Barem kada su u pitanju fanovi Applea, odnosno konkretnije iPhone pametnog telefona.

Rujan je rezerviran, kao i svake godine, za veliki Appleov event na kojem predstavljaju svoje nove modele, a ova će godina, sada više nema nikakvih dvojbi, biti posebna po mnogočemu.

Navršava se deset godina otkako je pokojni Steve Jobs predstavio prvi iPhone, stoga su u Appleu, sasvim logično, odlučili konačno na tržište izbaciti pametni telefon koji će biti dostojan desete godišnjice jednog od najpoznatijih uređaja u povijesti tehnologije, javlja Zimo.co.

Ako je suditi po sve češćim objavama širom interneta, novi iPhone (8, 10 ili kako će se već zvati) doista bi mogao opravdati iščekivanje i očekivanja, a nova objava Stevea Hemmerstoffera, poznatijeg kao OnLeaks, prema pisanju Forbesa, više je nego relevantna jer je OnLeaks jedan od najpouzdanijih izvora kada su u pitanju predviđanja izgleda i performansi raznih uređaja.

OnLeaks je tako objavio novi “render” novog iPhonea, na osnovu dostupnih mu “insajderskih” informacija, u suradnji s MySmartPrice. I sada gotovo pa i nema dvojbi da će novi model Appleovog smartphonea imati zaslon “od ruba do ruba”, kućište obloženo staklom, stiže bez fizičke “Home” tipke i ima vertikalno pozicioniranu dvostruku stražnju kameru.

Ne vidi se ni senzor otisaka prstiju, koji će, što predviđaju gotovo svi koji se bave “gledanjem u kristalnu Appleovu kuglu”, biti integriran izravno u zaslon iPhonea, čak i pod uvjetom da to znači nešto kasniju isporuku uređaja…

Vijestima iz Applea, vezano uz njihove pametne telefone, tu nije kraj jer se ove godine očekuje i predstavljanje novog, vrlo uspješnog modela iPhone SE. Trebao bi se zvati iPhone SE 2 ili iPhone SE Series 2 (kao u slučaju Apple Watcha) ali to je zapravo manje bitno.

Još krajem prošle godine je jedan od najcjenjenijih analitičara koji prate Apple, Ming Chi-Kuo najavio kako će se druga generacija iPhone SE modela pojaviti na tržištu u drugoj polovici 2017. stoga su i ova najnovija predviđanja na istom tragu.

Ako je točno sve što se najavljuje, onda bismo ove godine mogli svjedočiti predstavljanju čak četiri nova modela iPhone uređaja. Novom iPhone 8 (ako će se tako zvati), značajno poboljšanim modelima iPhone 7S i iPhone 7S Plus, te novom modelu iPhone SE 2.

Kopirati
Drag cursor here to close