VIDEO | Apokaliptični prizori: Uragan ''usisao'' more
Prijetnja stanovništvu
OBJAVA: Nedjelja, 10. rujna 2017. 12:45
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Ocean usisan screen
0

''Potrebno je biti oprezan jer se voda često vraća još naglije''

Uragan Irma toliko je snažan da je ''usisao'' more s plaža na Bahamima. Angela Fritz, urednica rubrike Vremenska prognoza u Washington Postu, potvrdila je da se taj fenomen događa za vrijeme izrazito moćnih uragana, poput Irme. ''Oluja je toliko jaka da zapravo može promijeniti oblik oceana'', rekla je Fritz.

Tviteraš @Piznack, jedan od brojnih koji su podijelili začuđujuću scenu na društvenim mrežama, poručio je da se s obitelji nalazi na Bahamima, gdje svjedoče kako je Irma usisala more. 'Doslovno nema mora. Plaža i ocean su nestali', tvitao je, prenosi Tportal.hr.

Angela Fritz objašnjava da je uragan Irma toliko snažan, a njegov tlak toliko nizak, da usisava vodu iz svoje okoline u svoju jezgru.

''U središtu oluje, gdje je tlak izrazito nizak, voda se kreće prema gore. Niski tlak zapravo služi poput uvlačnog mehanizma, a kad je tlak zaista nizak, to može izmijeniti površinu oceana'', kaže Fritz, prenosi Huffington Post.

Wayne Neely, državni prognostičar sa Bahama, upozorio je stanovnike Long Islanda i Exume, gdje su detektirani ''nestanci' mora s plaža, da budu oprezni dok se ocean vraća u svoj prvotni oblik.

''Potrebno je biti oprezan jer se voda često vraća još naglije'', napisao je Neely na Facebooku.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.