VIDEO | Android O je i službeno postao Android Oreo
Po keksu
OBJAVA: Utorak, 22. kolovoza 2017. 8:47
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Android Oreo
0

Bez prevelikih iznenađenja, stigla je i službena potvrda kako se nova inačica Androida zove - Oreo

Android Oreo novo je, službeno i potvrđeno ime verzije 8.0 Googleovog mobilnog operativnog sustava. Google tako nije iznenadio gotovo nikoga, jer se već tjednima nagađalo da će novi Android biti nazvan prema vrlo popularnom keksu, što se eto na kraju pokazalo kao sigurna oklada.

Promociju Android Oreo operativnog sustava Google je uskladio s jednim od najiščekivanijih fenomena na području Sjedinjenih Američkih Država - potpunom pomrčinom sunca. Čak je i promotivni video za Android Oreo ''donio'' keks izravno iz pomrčine, a prema očekivanjima, Android 8.0 bi trebao biti istinski korak dalje.

Možda i najvažnija, u svakom smislu najvažnija promjena odnosi se na zamjetno povećanje brzine u radu Android Oreo mobilnog operativnog sustava. Brzina bi se rapidno trebala podignuti i što se tiče podizanja samog operativnog sustava i u radu s aplikacijama. Tu je još jedno od poboljšanja koje će svi korisnici jedva dočekati, a radi se o deklariranom poboljšanju u radu baterije, koja bi s Android Oreo inačicom trebala dulje izdržati do potpunog pražnjenja. Promijenjen je i izgled obavijesti, dodana je mogućnost pregleda video zapisa opcijom “slika u slici”, stižu i novi emotikoni kao i brojna druga sitnija poboljšanja, piše Zimo.co.

Kao i uvijek, Google je poslao obavijest o distribuiranju Androida Oreo, prvi su u redu čekanja, sasvim očekivano, vlasnici Google Pixel pametnih telefona kao i novijih modela Nexusa. Nakon što se posljednja stabilna verzija Androida pošalje njima, na red dolaze i svi ostali modeli, pod uvjetom da ispunjavaju preduvjete za instalaciju. Više o samom operativnom sustavu Android Oreo možete saznati na službenim web stranicama.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.