Na korist svima

Veleposlanstvo Republike Koreje doniralo dva ambulantna vozila HBŽ-u

Sci-Tech / Flash | 11. 01. 2017. u 16:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Veleposlanstva Republike Koreje u Republici Hrvatskoj danas su donirali dva ambulantna vozila Hercegbosanskoj županiji, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Vozila su donirana Crvenom križu Hercegbosanske županije koji će vozila na korištenje za potrebe rada i funkcioniranja ustupiti Domu zdravlja Livno i Domu zdravlja Drvar.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić izrazio je zadovoljstvo današnjom posjetom veleposlanika Park Won-supa i njegovim suradnicima, te je zahvalio na donaciji.

''Nadam se da će vozila biti na korist svima koji žive na području Hercegbosanske županije i da ćemo imati veću mogućnost za pružanje kvalitetnijih zdravstvenih usluga'', rekao je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije te dodao kako je ovo samo jedan dio pomoći putem donacija Vlade Republike Koreje toj županiji.

Veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj istaknuo je kako je prošle godine prvi put boravio u Livnu i izrazio zadovoljstvo ponovnim boravkom u toj županiji.

''Prvo smo pružili pomoć za renoviranje centra za mlade u Bosanskom Grahovu, Glamoču i Drvaru. Dva ambulantna vozila su naš drugi doprinos. Vozila su potpuno opremljena za oživljavanje i nadam se da će vozila biti korištena u svrhu spašavanja života'', rekao je veleposlanik, dodavši kako će se suradnja s HBŽ-om nastaviti i dalje. U vezi s tim najavio je kako će njegovo veleposlanstvo osigurati informatičku opremu za osnovne škole u HBŽ-u.

Predstavnik Crvenog križa Hercegbosanske županije Stjepan Vidović zahvalio je Republici Koreji na vozilima koja će, kako je kazaoa, biti od velike koristi naročito udaljenim krajevima u Županiji.

''Ovo za nas nije mali poklon, ovo je velika stvar za našu županiju koja će uveliko pomoći u spašavanju života'', rekao je županijski ministar rada zdravstva socijalne skrbi i prognanih Dragoslav Topić.

Kopirati
Drag cursor here to close