Usavršavaju se mostarski inženjeri
GIZ
OBJAVA: Utorak, 20. prosinca 2016. 17:42
IZVOR: Fena
AUTOR: Sa.M.
Šestar papir
0

Usavršavanje iz modernih softverskih aplikacija za mlade bh. inženjere

Mladi bosanskohercegovački inženjeri, kroz program javno-privatnog partnerstva ''DeveloPPP.de'', imaju priliku za dokvalifikaciju iz modernih softverskih aplikacija.

Program provode njemački GIZ, uime njemačke vlade, i švedska kompanija BerDiz Consulting AB u partnerstvu s Mašinskim fakultetom Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru i Fakultetom za strojarstvo i računarstvo Sveučilišta u Mostaru.

Ansys i Pipestres predstavljaju vodeće svjetske programe iz oblasti proračuna strojarskih dijelova i konstrukcija, a u BiH su vrlo malo ili nikako u upotrebi. BerDizConsulting AB će svoje iskustvo i znanje iz tih softverskih aplikacija prenijeti na asistente partnerskih fakulteta kao i na odabrane studente. Da bi se tečajevi mogli održavati u okviru redovne nastave, a i edukacija nesmetano odvijati, nabavljeni su računari, kao i softverske licence koje će nakon projekta preći u vlasništvo fakulteta.

Kroz projekt je predviđena i praksa za studente u lokalnim tvrtkama s ciljem primjene stečenih znanja. Na taj način bi se trebalo doprinijeti podizanju kvalitete usluga u tvrtkama u kojima studenti obavljaju praksu.

Provedba ovog trogodišnjeg projekta krenula je početkom 2016. godine, priopćeno je iz GIZ-a.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.