Upoznajte geološku povijest BiH na 14. Sajmu minerala u Kreševu
Stijene, fosili...
OBJAVA: Nedjelja, 10. rujna 2017. 8:44
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Minerali kreševo sajam
0

Sajam je prilika i za kupnju nakita napravljenog od minerala, poludragog i dragog kamenja

U Kreševu će se 14. i 15. listopada 2017. godine, u Osnovnoj školi ''dr. Boris Ćorić'', održati 14. međunarodni sajam minerala, stijena, fosila, poludragog i dragog kamena. 

Prvog dana (subota) sajam će za posjetitelje biti otvoren od 10.00 do 19.00 sati, a u drugog dana (nedjelja) od 10.00 do 16.00 sati.

Zastupljena će biti geološka povijest naše zemlje prikazana kroz izloške minerala i fosila mnogobrojnih izlagača, kao i povijest rudarstva i kovačkog zanata na našim prostorima, gdje će uz predavača biti i vjerodostojne makete objekata u kojima se vršila prerada i obrada ruda, autora Ante Buzuka. Sajam je prilika i za kupnju nakita napravljenog od minerala, poludragog i dragog kamenja. U okviru Sajma održat će se razne radionice i predavanja.

''Uzimajući u obzir ogroman broj eksponata koji će biti izloženi na sajmu i simboličnu cijenu ulaza na sajam (1 KM za organizirane posjete djece, studenata i umirovljenika, 3 KM za odrasle), mislimo kako je ovo dobra prilika za edukativni izlet na kojem će se moći vidjeti brojni minerali od kojih je izgrađena naš planet, izumrli životinjski svijet koji je naseljavao i naše prostore (fosili slona, nosoroga, školjki, ježinaca, raznih riba, biljaka itd.)'', navode organizatori.

Uz posjet Sajmu moguće je posjetiti i Muzej Franjevačkog samostana u Kreševu te obići staru gradsku jezgru Kreševa koja je zaštićeni spomenik kulture BiH. 

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.