Volontiraj kreditiraj

Učenici volontirali u Općini Jablanica

Sci-Tech / Flash | 26. 05. 2017. u 12:13 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Općina Jablanica, kao društveno odgovorna organizacija orjentirana k mladima i ove je, kao i prethodnih godina, podržala projekat udruženja Infohouse "Volontiraj kreditiraj", koji je posvećen srednjoškolcima s prostora cijele Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz te općine.

U okviru jedne od tri aktivnosti tog projekta, u četvrtak je u sklopu 10. socijalnog dana, u organima uprave općine Jablanica, boravilo pet učenika Srednje škole Jablanica, koje je Dunja Zahirović, šef odjeljenja i stručni savjetnik za normativne poslove, upravljanje ljudskim resursima i zajedničke poslove uputila u nadležnosti općine te njenu unutarnju organizaciju.

''Cilj je Socijalnog dana jačanje kapaciteta mladih ljudi kroz povezivanje i ujedinjavanje obrazovnih institucija, profesora, gospodarstvenika, predstavnika vlasti BiH, kao i predstavnika stranih organizacija i zemalja, čime se mladima omogućava da preuzmu odgovornost za svoju profesionalnu budućnost, razvoj lokalne zajednice, ali i poboljšanje statusa mladih u cjelini. Ovim projektom srednjoškolcima se pruža mogućnost da budu zaposleni bar na jedan dan te tom prilikom zarade dnevnicu u iznosu od 20 maraka. Sve dnevnice koje zarade bit će uplaćene u Fond 'Socijalni dan' i iskorištene za realizaciju ideja i projekata koje su učenici sami osmislili'', istaknuto je u priopćenju.

Projekt "Socijalni dan", općina Jablanica realizirala je u saradnji sa Udruženjem "Infohouse" i JU "Srednja škola" Jablanica.

Kopirati
Drag cursor here to close