Neće odustati

Učenici posuške gimnazije u štrajku: Nema razloga da idemo na nastavu!

Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 09. 2017. u 12:22 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već danima se u Gimnaziji fra Grge Martića u Posušju odvija štrajk djelatnika i učenika, zbog dva učenika koja su trebala pasti prvi razred gimnazije, ali su nastavili ići u drugi razred bez popravnog.

''Već danima se u toj školi odvija štrajk djelatnika i učenika povodom lakrdije koja se odigrala u lipnju i čiji je nastavak uslijedio s početkom nove školske godine. Posušje je diglo glas protiv mita, korupcije, političkog lobiranja i pritiska 'odozgo''', pišu Grude Online.

Na portal Jabuka.tv stiglo je još jedno otvoreno pismo gimnazijalke iz Posušja, u kojem navodi kako učenici drugog razreda nisu otišli na nastavu, jer je na posušku gimnaziju bačena sramota.

''Svima poznat slučaj učenika koji su trebali past školsku godinu, nakratko je bio ušutkan, nakon što se javnosti reklo da su ti učenici pali prvi razred gimnazije. Dva od četiri učenika ponovo su upisala prvi razred ovaj put strukovne škole, dok dva učenika nisu ništa upisala. Čekaju odluku Suda. Slučaj je bio na sudu jer većina ocjena nije bila po pravilniku i sada je Sud donio odluku da se ocjene poništavaju i da ta četiri učenika prolaze tj. nastavljaju drugi razred bez popravnog'', piše u pismu učenice.

Učenica se zapitala ''zar nije sramota da svi učenici koji su se mučili cijelu godinu, pa opet pali jedan ili dva predmeta odlaze na popravni i cijelo ljeto se pripremaju dok učenici koji cijelu godinu nisu radili ništa, a pali su 3+ predmeta nastavljaju razred?! Zbog toga su učenici drugog razreda organizirali štrajk. Nisu otišli na redovnu nastavu jer zašto bi?'', zapitala se ova učenica.

U pismu je navela kako neće ići u školu, jer kako kaže, sve su ocjene nevažeće jer nisu po pravilniku, a na već osramoćenu posušku gimnaziju bačena je jos veća sramota.

''Drugaši su ovim pokazali svoj stav i nadamo se da neće odustati, jer ako imamo ovakvu mladež koja će se zauzeti za sebe, onda imamo i svijetlu budućnost. No, ovaj se problem mora riješiti. Javnost mora bit obaviještena o dešavanjima u Posuškoj gimnaziji'', navela je učenica.

Kopirati
Drag cursor here to close