Nezadovoljni

Učenici iz Gruda moraju o vlastitom trošku ići na praksu u mostarsku bolnicu

Sci-Tech / Flash | 24. 05. 2017. u 10:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici Srednje škole A.B.Šimića Grude nezadovoljni su jer na praksu u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar moraju ići o svom trošku. Nezadovoljni učenici bi na praksu trebali ići dva tjedna po završetku nastave.

''Naše nezadovoljstvo potiče od toga što je uprava praksu stavila pod obaveznu, ali bi učenici i njihovi roditelji trebali snositi trošak, koji bi u najboljem slučaju iznosio 200 KM. Prijevoz nije organiziran, pa smo primorani izdvojiti 14 KM za kartu do Mostara i nazad, što bi u roku od 10 radnih dana iznosilo 140KM. Također je potrebno izdvojiti određenu svotu za opremu potrebnu za odrađivanje prakse (kuta, hlače, klompe), te novac za bar jedan obrok, dok se oko 2 sata čeka autobus poslije smjene. Početak prakse još uvijek nije ni određen'', navode nezadovoljni učenici u svom emailu.

Dodaju kako je praksa određena za učenike/ce drugih razreda, te kako je bitno napomenuti da početkom sljedeće školske godine će isti učenici jedan dan tjedno odrađivati praksu u mostarskoj bolnici, te opet su obavezani ići, a i obavezani platiti.

''Na naše pritužbe su se svi oglušili, govoreći da budemo zahvalni što nam je uopće organizirana praktična nastava. Vrlo dobro i mi znamo kolika je stopa nezaposlenosti u ovoj državi, te da nemaju svi posao i uvjete za izdvajanje tolikih svota novca za praksu, kojom bi zapravo trebali nešto zaraditi. Nadam se da ćemo im ovim putem uspjeti prenijeti iskrene zahvale na “organizaciji”, pišu u svom emailu nezadovoljni učenici.

Kopirati
Drag cursor here to close