Mirni prosvjed

U Travniku prosvjedni skup protiv osnivanja škole u Jajcu

Sci-Tech / Flash | 15. 06. 2017. u 09:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građanska inicijativa "Naša škola" organizirat će u utorak, 20. lipnja, u Travniku, mirni prosvjedni skup protiv otvaranja nove srednje škole u Jajcu, koja bi, kako je navedeno, predstavljala novi vid segregacije mladih i nastavak fenomena 'dvije škole pod jednim krovom'".

''Građani koji su protiv odluke o podjeli škola moći će nam se pridružiti u utorak ispred zgrade Vlade SBŽ-a i tako podržati srednjoškolce, jer je podrška cijelog društva najbitnija u ovoj borbi'', navedeno je u priopćenju inicijative "Naša škola".

Istaknuto je kako pred kraj školske godine, srednjoškolci imaju priliku da se zadnji put suprotstave odluci koja, kako je navedeno u priopćenju, krši mnoge zakone i deklaracije.

Građanska inicijativa "Naša škola" osnovana je s ciljem okupljanja što većeg broja srednjoškolaca iz BiH, ali i svih građana zainteresiranih da doprinesu borbi srednjoškolaca.

Odluku o formiranju nove srednje škole u Jajcu, koja će raditi po bosanskom nastavnom planu i programu, donijeli su Vlada i Skupština SBŽ-a, uz obrazloženje da je to bio zahtjev lokalne zajednice, s obzirom na to da dvije postojeće srednje škole u tom gradu rade po hrvatskom nastavnom planu i programu.

Mirni skup protiv otvaranja škole bit će održan u utorak ispred zgrade Vlade SBŽ-a u Travniku, s početkom u 12 sati.

Podršku srednjoškolcima iz Jajca dao je i pjevač Edo Maajka. 

Kopirati
Drag cursor here to close