Trajna edukacija

U Mostaru započeo tečaj 'EEG i epilepsija u dječjoj i odrasloj dobi'

Sci-Tech / Flash | 13. 03. 2017. u 10:29 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslijediplomski tečaj trajne edukacije I. kategorije s međunarodnim sudjelovanjem na temu "EEG i epilepsija u dječjoj i odrasloj dobi" započeo je u ponedjeljak u Potocima kod Mostara i trajat će do 19. ožujka.

Tečaj je okupio oko 50 liječnika neurologa, pedijatara, neuropedijatara, EEG tehničara, specijalizanata neurologije i pedijatrije iz pet zemalja, i to Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić izjavio je novinarima uoči početka skupa kako je svaka prilika gdje se ljudi sastaju i gdje izravno mogu čuti najnovije znanstvene podatke dobrodošla.

"Prilika gdje se liječnici upoznaju i educiraju je vrlo značajna i zadovoljstvo mi je što mogu nazočiti jednom ovakvom skupu i dati mu podršku u svoje osobno i u ime Federalnog ministarstva zdravstva", kazao je ministar Mandić.

Tečaj će se održavati u Ustanovi za obrazovanje odraslih "Emaus" u organizaciji Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Liječničke komore Hercegovačko-neretvanske županije.

Ovaj skup, koji se po prvi put na ovakav način organizira u Bosni i Hercegovini, sačinjen je kao cjelodnevni program, kroz predavanja i interaktivne radionice, kojim se kroz suvremene metode učenja nastoji postići maksimalna korist za sve polaznike, a predavači su eminentni stručnjaci na polju epileptologije iz Austrije, Hrvatske, Srbije i BiH.

Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić ocijenio je kako se radi o važnom događaju za struku te je zahvalio svima koji su sudjelovali u njegovoj organizaciji.

Naglasio je kako mnogo odraslih i djece imaju problem s epilepsijom te kako je obveza i prioritet bolnice biti u trendu i liječiti te ljude na najbolje suvremene načine.

Dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Milenko Bevanda kazao je kako je taj skup izvrsna prilika da domaći mladi liječnici od eminentnih stručnjaka, iz prve ruke, dobiju informacije o onome što oni rade u svojim sredinama.

Dr. Nataša Pejanović-Škobić uime Organizacijskog odbora kazala je kako se ideja o organizaciji tečaja rodila prije nekih pola godine te kako su uspjeli privući ogroman broj zainteresiranih.

Istaknula je kako joj je iznimna čast da je Mostar domaćin ovakvog skupa te kako se nada da će skup postati tradicionalan.

Bodovanje na tečaju bit će provedeno prema pravilniku Liječničke komore HNŽ-a te ECTS bodovima prema Pravilniku o stalnom medicinskom usavršavanju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close