Djeca i programiranje

U Mostaru održano prvo fizičko kolo SPARKreators lige

Sci-Tech / Flash | 03. 05. 2017. u 12:50 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kroz projekt SPARKreators donirano je po 2 mBot robota u 349 prijavljenih škola/udruga, nakon čega je organizirana obuka nastavnika koji su svoje stečeno znanje prenijeli učenicima. Nakon obuke i pripreme učenika, u petak, 28.4.2017. održano je 1. fizičko kolo SPARKreators lige u 29 regionalnih centara širom Bosne i Hercegovine.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 1584 učenika sa svojim mentorima. Nakon završenog fizičkog kola, učenike očekuje i online kolo koje će se održati krajem mjeseca svibnja, a konačna dodjela nagrada i proglašenje pobjednika planirana je za 16.6.2017. u prostorijama SPARKa u Mostaru.



Natjecanje je počelo u planirano vrijeme, a proteklo je bez problema i u veselom ozračju. Učenici su slobodno vrijeme iskoristili za međusobno upoznavanje i druženje te razmjenu znanja i iskustva.

Pokazali su veliki interes i zavidno znanje u programiranju te im ovim putem čestitamo bez obzira na rezultate natjecanja. Cilj ovog projekta je pomoći nastavnicima i školama da aktivno sudjeluju u uvođenju robotike, automatike i programiranja u nastavu.



Svim regionalnim centrima koji su dali svoj doprinos oko organizacije fizičkog kola želim zahvaliti na pomoći i uloženom trudu. Također, ovom prilikom zahvaljujemo se i svim mentorima koji su nesebično izdvojili dio svog slobodnog vremena za edukaciju i prenošenje znanja učenicima. S naše strane ćemo dati sve od sebe da ne stanemo samo na ovoj donaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close