Socijalni dani

U Mostaru će srednjoškolci jedan dan školske klupe zamijeniti radnim mjestom

Sci-Tech / Flash | 18. 05. 2017. u 11:59 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na desetom, jubilarnom Socijalnom danu sudjelovat će sve škole s područja Mostara, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare.

Socijalni dan održat će se 25. svibnja u organizaciji udruge Infohouse.

''To je dan kada mladi, umjesto u školi, provode svoj prvi radni dan u nekom poduzeću, organizaciji, instituciji. Na projektu sudjeluju po deset učenika iz svih srednjih škola s područja Mostara. Poslodavaca se trenutno prijavilo oko šezdeset'', kazao je Marko Mlikota, član Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostar.

Svrha Socijalnog dana je jačati kapacitet mladih ljudi kroz povezivanje i ujedinjavanje obrazovnih institucija, profesora, gospodarstvenika, predstavnika vlasti, kao i predstavnika stranih organizacija i zemalja.

Također, Socijalni dan jedinstvena je prilika za mlade da steknu radno iskustvo te da zarade 20 maraka.

Članica Vijeća učenika Melisa Memić pozvala je sve poslodavce da podrže projekt kako bi srednjoškolci stekli dragocjeno iskustvo.

''Prošle godine i sama sam sudjelovala u projektu i to je za mene bilo lijepo iskustvo'', kazala je Memić.

Sve dnevnice koje srednjoškolci zarade na Socijalnom danu poslodavci će uplatiti u fond Socijalnog dana, koje će biti iskorištene u realizaciju ideja i projekata učenika srednjih škola koji su sudionici projekta, najavili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close