Mostar

U Interi održana radionica o intelektualnom vlasništvu

Sci-Tech / Flash | 28. 02. 2015. u 11:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završena je jednodnevna radionica na temu ''Industrijsko vlasništvo podržava inovacije i biznis u konkurentskom svijetu” koja je organizirana u INTERA Tehnološkom Parku.

Radionica je organizirana s ciljem podizanja svijesti o pitanjima intelektualnog vlasništva s osvrtom na inovacije i transfer tehnologije.

Sudionici su imali priliku saznati više o patentima, žigovima, autorskima pravima, te intelektualnom i industrijskom vlasništvu općenito.

''S obzirom da je ova tema rijetko spominjana u našim područjima, teško je doći do informacija koje su pružene kroz ovu radionicu, te smatram kako je potrebno organizirati još ovakvih edukacija radi podizanja svijesti o intelektualnom vlasništvu i autorskim pravima'', rekla je gđica Sonja Vojvodić, sudionica radionice.

Samir Šupčić je dodao da je izrazito zadovoljan s radionicom i pristupom predavača, te kako su nova znanja o intelektualnom vlasništvu itekako primjenjiva u industriji informacijskih tehnologija (IT).

Na događaju su također prezentirani multimedijalni IP Panorama tečajevi o zaštiti intelektualnog vlasništva, koji na interaktivan i zanimljiv način pojašnjavaju važnost i načine zaštite intelektualnog vlasništva. Tečajevi su prvenstveno namijenjeni malim i srednjim poduzećima iz kreativne i IT industrije, a besplatno su dostupni na web stranici INTERA Tehnološkog Parka. Ovi tečajevi su producirani od strane Svjetske organizacije za zaštitu intelektualnog vlasništva (WIPO), a prevedeni od strane Athene Prosjektledelse, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close