Masako Wakamiya

U 81. godini izradila aplikaciju i uspješno vodi blog

Sci-Tech / Flash | 09. 03. 2017. u 09:21 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Starije generacije sve češće dokazuju kako godine nisu prepreka ni za što u životu. Sve veća apsorpcija tehnologije u svakodnevnom životu natjerala je i generacije u zreloj životnoj dobi da se nauči korištenju računala i ostalih uređaja koje vežemo uz moderno doba tehnologije. Mnogi od njih gradivo su svladali poprilično jednostavno, no ima i onih koji su postali izvrsni u korištenju računala, prenosi PCChip.

No, svoju natprosječnu izvrsnost pokazala je jedna japanska baka, koja je savladala programiranje i u svojoj kasnoj dobi napravila prvu aplikaciju. Japanka Masako Wakamiya na svojim leđima nosi već 81 godinu, no to je ne sprječava da konkurira puno mlađim generacijama u tehnološkom svijetu. Kada je ušla u mirovinu počela se u većoj mjeri interesirati za informatiku i to ju je odvelo na jedne sasvim neobičajne puteve za njene vršnjake.

Masako Wakamiya nedavno je predstavila svoju aplikaciju za iOS uređaje i tako pokazala kako nikad nije kasno za nove životne avanture. Aplikacija je posvečena festivalu Dana djevojaka koji se održava 3. ožujka i koji ima posebnu tradiciju slavljenja.

Masako je izradila aplikaciju u kojoj podučava ljude kako pravilno složiti lutke koje su dio tradicije tog festivala. No, uz to što je napravila svoju prvu aplikaciju, ona vrlo vješto vodi blog na japanskom i engleskom jeziku.

Također, dijeli mnoštvo video uradaka sa svojih putovanja i podučava ljude kako raditi umjetnička dijela u excel-u. Morate priznati, jedna sasvim neuobičajena baka.

Kopirati
Drag cursor here to close