Gumb za prijavu

Twitter se uključuje u borbu protiv lažnih vijesti

Sci-Tech / Flash | 30. 06. 2017. u 16:44 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Twitter bi uskoro mogao krenuti putem kojim Facebook već neko vrijeme korača, a sve u želji da se poveća povjerenje korisnika u njihovu platformu (ili možda da se izbjegnu kazne u nekim državama). Ovaj servis, naime, počeo je testirati opciju koja bi omogućila svakom korisniku da prijavi tvitani sadržaj koji bi spadao u "fake news" kategoriju.

Pokaže li se eksperiment uspješnim, uskoro bi tviteraši mogli dobiti gumb za prijavu onih objava za koje smatraju da su lažne, netočne, zavaravajuće ili pak namjerno nanose štetu i raspiruju mržnju. Twitter je inače poznat kao plodno tlo za svaku vrstu nasilja i širenje ekstremizma, pa se kao takav mora na sve načine boriti za "čišćenje" svoje platforme od nepoćudnog sadržaja, a opet da zadrži jamstvo slobode govora, prenosi Bug.hr.

Projekt borbe protiv lažnih vijesti još uvijek je duboko u fazi razvoja, piše Washington Post, a u prepoznavanju spornih sadržaja koristit će se, poput nekih drugih mreža, i umjetnom inteligencijom koja bi strojnim učenjem trebala početi sama prepoznavati netočne, spammerske i slične nekvalitetne objave.

Kopirati
Drag cursor here to close