Priskoči upomoć

Twitter priprema pomoć za one kojima 140 znakova nije dovoljno

Sci-Tech / Svemir | 12. 09. 2017. u 07:56 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovna ideja Twittera jest kratka komunikacija i brza izmjena informacija, a ne pisanje dugačkih objava, kao što to, primjerice, omogućava Facebook.

No, mnogim korisnicima ograničenje od 140 znakova predstavlja problem, pa često posežu za uzastopnim objavljivanjem kraćih tvitova koje "vežu" jedan za drugim i označavaju ih brojevima (1/3, 2/3…) kako bi se čitatelj lakše mogao snaći, javlja Bug.hr.

Ovu pojavu su primijetili i u Twitteru pa su odlučili nešto učiniti po tom pitanju kako bi olakšali pisanje dugačkih objava – a da bi sve opet ostalo u granicama od 140 znakova po tvitu.

Neki korisnici su primijetili u svojim Android aplikacijama da im Twitter omogućava tipkanje znatno dužih tekstova, koje po objavi automatski pretvara u niz uzastopnih tvitova.

Ova je opcija tek u fazi testiranja, a postane li dio službene nadogradnje nekad u budućnosti, svi oni koji se teško izražavaju u manjem broju znakova moći će to lakše učiniti unutar Twitterove mobilne aplikacije, bez potrebe za traženjem vanjskih rješenja.

Kopirati
Drag cursor here to close