Tuzla dobiva njemački centar za robotiku
Njemački centar
OBJAVA: Petak, 17. ožujka 2017. 23:38
IZVOR: Bljesak.info/H
AUTOR: Z.S.
KUKA DKR
0

Otvaranje DKR-a bit će upriličeno 22. ožujka 2017. kada će centar i početi da radi u punom kapacitetu, te kako se navodi Tuzlu, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu uvesti u 4. Industrijsku revoluciju

Od srijede 22. ožujka 2017. godine Tuzla će dobiti prvi CENTAR ZA ROBOTIKU u Bosni i Hercegovini.

"Uvjereni smo da kamen temeljac, koji ćemo zajedno postaviti, donosi sa sobom nove perspektive, kako za njemačku i evropsku industriju, tako i za tržište rada i industriju zapadnog Balkana, a poseban doprinos obrazovnim institucijama i praktičnoj primjeni iskustava za sve učenike, studente, apsolvente i nastavni kadar sa područja cjelokupne regije. Jedan od osnovnih ciljeva ovog projekta jeste edukacija i stjecanje znanja i vještina na polju robotike", rekao je direktor Masterwerka Muamer Babajić.

Cilj projekta je osnivanje i uspostavljanje Njemačkog centra za robotiku DKR koji ce služiti za edukaciju u Tuzli. Centar će u sklopu svojih aktivnosti pružati i savjetodavne usluge u procesu modernizacije regionalne industrije.

Masterwerk GmbH je firma koja je odgovorna za za pokretanje projekta, dok je MBT BH d.o.o. partner na projektu. Njemački centar za robotiku je dio develoPPP.de programa koji podržava njemačko ministarstvo za gospodarsku suradnju i razvoj - BMZ, a isti se provodi preko sequa gGmbH.

Otvaranje DKR-a bit će upriličeno 22. ožujka 2017. kada će centar i početi da radi u punom kapacitetu, te kako se navodi Tuzlu, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu uvesti u 4. Industrijsku revoluciju.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Dango Rapapajic
prije 159 dan.
Ma nije moguce svasta .Umjesto da potice zajedno da oslobodimo Bosnu ona nece da pohmogne.
+4
-1
0
-
Chrome