Stručnjak svjetskog glasa

Tomislav Mihaljević jednoglasno izabran za glavnog direktora Cleveland klinike

Sci-Tech / Svemir | 02. 09. 2017. u 14:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kardiokirurg iz Hrvatske, Tomislav Mihaljević, imenovan je na funkciju glavnog direktora Cleveland klinike.

53-godišnji Hrvat radi u Cleveland klinici od 2004. godine kao kardiokirurg koji se specijalizirao za minimalno invazivne operacije srca uz robotsku asistenciju.

Od 2015. godine bio je glavni direktor Cleveland klinike smještene u Abu Dhabiju gdje je nadgledao strategije i operacije prve američke bolnice s nekoliko vrsta specijalizacija koja je uspostavljena van sjeverne Amerike.

"Doktor Mihaljević donosi veliko iskustvo, najprije kao inovativan kirurg svjetske klase te kao izvršni direktor bolnice koji se fokusirao na kvalitetu zdravstva, kako i sigurnost te iskustva pacijenata, ali i poslovnu strategiju", izjavio je predsjednik upravnog odbora Cleveland klinike, Robert E. Rich Junior.

Mihaljević je za glavnog direktora imenovan jednoglasno te će na dužnost stupiti od 1. siječnja 2018. godine.

"Iako je zdravstvo usred velikih transformacija, Cleveland klinika je jako dobro pozicionirana za budućnost. Naša kontinuirana postignuća zavisit će od naše sposobnosti da zadržimo visoke ciljeve, dok istovremeno smanjujemo cijenu troškova liječenja, potičemo inovacije i poboljšavamo pristup i dostupnost usluge za naše pacijente", poručio je Mihaljević.
Diplomirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu

Tomislav Mihaljević rođen je u Hrvatskoj i diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Specijalistički staž je dovršio na Klinici za kardiovaskularne operacije u Zurichu, nakon čega je 1995. godine odselio je u Boston gdje se zaposlio u "Brigham and Women's hospital".

U Cleveland klinici se zaposlio 2004. godine gdje se specijalizirao u minimalno invazivnim operacijama uz robotsku asistenciju.

Posebice se bavio operacijom popravka mitralnog zaliska uz robotsku asistenciju te kompleksnim operacijama na srčanim zaliscima kako i transplantaciji srca.

Pomogao je od Cleveland klinike stvoriti jednu od najvećih praksi na svijetu u kojoj se prakticiraju operacije potpomognute robotskom tehnologijom.

Kao autor ili koautor radio je na više od 145 članaka u medicinskim znanstvenim časopisima te je autor velikog broja priručnika o robotici u medicini i minimalno invazivnim operacijama mitralnog srčanog zaliska.

Odobren mu je patent za novi kardioskopski sustav za minimaliziranje invazivnih operacija srca te je u Cleveland klinici 2006. i 2007.godine osvojio nagrade za inovaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close