Svjetski dan emojija
😂😍😘🤣😀❤️😉😊😭😁
OBJAVA: Ponedjeljak, 17. srpnja 2017. 13:36
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
WhatsApp emotikoni
0

Ako ste mislili da je dovoljno da nam emoji sličice preuzimaju ulogu novog slikovnog jezika, prevarili ste se. Emojiji imaju i svoj dan

Vjerovali ili ne, popularne emoji sličice kojima svakodnevno komuniciramo imaju i svoj dan. 17. srpnja je – Svjetski dan emojija. Zašto je odabran baš taj datum? Organizatori ove akcije kažu da su se baš za 17. srpnja odlučili jer je taj datum prikazan na emoji ikoni koja na iOS-u simbolizira kalendar.

U sklopu "proslave" ovog dana, na njegovoj je službenoj stranici pokrenuto i glasanje u kojem korisnici mogu odabrati najbolje i najiščekivanije emojije, te jednome od njih dodijeliti nagradu za životno djelo, piše Bug.hr.

Ako vam je prethodni odlomak zvučao pomalo bizarno, evo i nešto ozbiljnijeg i konkretnijeg dijela vijesti. Facebook je povodom Svjetskog dana emojija s javnošću podijelio djelić statistike o njihovom korištenju. Kažu da ih se dnevno na samom Facebooku podijeli oko 60 milijuna, a na Messengeru čak oko 5 milijardi.

Najkorišteniji emotikon je onaj koji plače od smijeha (proglašen i za Oxfordovu riječ 2015. godine). Nakon njega po učestalosti korištenja nalaze se smileyi sa srcima u očima, onaj koji šalje poljubac, te još jedan nasmiješeni – onaj koji se valja po podu od smijeha. Top pet najčešće podijeljenih emojija na Facebooku je "obični", nasmijani smiley koji je i pokrenuo cijelu priču oko emotikona.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.