pao server

Sve je palo: Država radi pješke!

Sci-Tech / Flash | 23. 03. 2017. u 14:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Radimo pješke'', rečeno je za portal Bljesak.info u Službi za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine u odgovoru na upit kako se državne institucije snalaze bez informacijskog sustava koji je već nekoliko dana offline.

Naime, još u ponedjeljak u popodnevnim satima pao je server Vijeća ministara i državnih ministarstava i još uvijek nije popravljen.

Prema neslužbenim informacijama, Službi za zajedničke poslove još prije dva mjeseca rečeno kako je jedna klima na serverima pokvarena, ali da je Služba ignorirala činjenicu.

Služba nas je uputila na Vijeće ministara, a Mirjana Micevski-Pajanović iz Glavnog tajništva Vijeća ministara nije nam mogla potvrditi te informacije rekavši kako je čula za tu informaciju ali kako ju ne može komentirati.

''Problem je što je rashladni sustav na server-sali pokvaren i u tijeku je njihova popravka te se očekuje da će do kraja dana biti popravljeni. To će omogućit će da se podigne server pa bi sutra tijekom dana moglo sve profunkcionirati ako server bude u redu i ako nije došlo do nekih oštećenja'', rekla je Micevski-Pajanović za Bljesak.info.

Rekla je kako se službenici snalaze te kako se služba za informiranje trudi da se ne osjeti ova blokada.

''Mi pokušavamo sve što možemo da preko svojih privatnih mailova šaljemo medijima informacije i to se u odnosima s medijima ne osjeti. Jest da elektronsku poštu ne možemo otvarati i ne znamo što sve primamo'', rekla je.

Kaže kako se unutarnji poslovi u institucijama odvijaju, ali otežano.

''Radi se, još uvijek papir postoji tako da se može. Problem je što ne možemo doći do podatka od ranije'', rekla je Micevski-Pajanović i dodala kako popravku vrši tvrtka po ugovoru.

Kopirati
Drag cursor here to close