AlphaBay

Suosnivač platforme za prodaju oružja i droge pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji

Sci-Tech / Flash | 17. 07. 2017. u 12:20 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alexandre Cazes, za kojeg se vjeruje da je suosnivač platforme AlphaBay na dark webu, pronađen je mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji u Bangkoku.

Pronađen je mrtav u svojoj ćeliji uoči sastanka s tužiteljima koji su ga htjeli izručiti SAD-u. Kako piše Independent, pozivajući se na Sunday Morning Herald, policija tvrdi kako dokazi upućuju na to da si je Cazes oduzeo život vješanjem.

Otac ne vjeruje da je počinio samoubojstvo

Također, iz policije su poručili da nadzorna kamera nad ćelijom nije zabilježila nikakve znakove fizičkog napada.

Njegov otac, Martin Cazes, izjavio je kako mu je teško povjerovati da bi si njegov sin oduzeo život, javlja Index.hr.

"Očevom srcu teško je prihvatiti da mu je sin počinio samoubojstvo...pod policijskim nadzorom...to je nevjerojatno", izjavio je za kanadsku stranicu Canoe.

Dodao je i kako očekuje rezultate obdukcije koja bi trebala dati više uvida u smrt njegovog sina.

Veleposlanstvo SAD-a u Bangkoku izjavilo je da je Cazes pritvoren po zahtjevu SAD-a te kako ga se trebalo izručiti SAD-u zbog federalnih zločina.

Tajlandska policija ga je uhitila 5. srpnja pod optužbama za krijumčarenje droge i pranje novca.

Kako piše Deutsche Welle, policija je zaplijenila nekoliko milijuna dolara, tri nekretnine i četiri Lamborghinija u vlasništvu Cazesa.

Iako u Tajlandu nije poslovao, imao je nekretnine u toj zemlji, koje su procijenjene na oko 10 milijuna eura. Osim toga, supruga mu je Tajlanđanka za koju se vjeruje da je trudna. I ona je uhićena nakon svojeg supruga pod istim optužbama.

Stranica koju je vodio Cazes bila je jedna od najvećih platformi za prodaju droge, pornografije, ukradenih kreditnih kartica i oružja te je Cazes zbog toga godinama bio pod istragom FBI-a.

Kako piše Independent, na sajtu bi se svakodnevno provele transakcije u vrijednosti od 800.000 dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close