Crveni križ

Sudjelujte u foto natječaju “Trenuci sreće mladosti treće“

Sci-Tech / Tehnologija | 16. 01. 2014. u 16:53 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvo Crvenog krsta/križa BiH pokrenulo je, u okviru kampanje za aktivno starenje, natječaj za najbolju fotografiju na temu „Trenuci sreće mladosti treće“.

Sudjelovati mogu svi koji u skladu sa pravilima natječaja dostave fotografiju putem aplikacije na Facebook stranici Društva Crvenog krsta/križa BiH do 23. siječnja 2014. Pravila natječaja dostupna su na web stranici www.rcsbh.org/trecamladost .

Zabilježite fotoaparatom slavljenje treće životne dobi, doprinos starijih osoba društvu, usvajanje novih vještina i znanja za koje nikad nije kasno, druženje starijih i mlađih generacija, brigu o zdravlju i vitalnosti, ukratko, sve ono što doživljavate kao pozitivne primjere aktivnog starenja, navode organizatori natječaja.

Sudjelovanjem na natječaju postajete dio kampanje Crvenog krsta/križa BiH kojom organizatori žele skrenuti pažnju javnosti na značajnu ulogu starijih u društvu i odgovornost da se stvore prilike u kojima svako u trećoj dobi ima dobru kvalitetu života i mogućnosti da iskoristi svoje potencijale.

Bosna i Hercegovina nije izuzetak od svjetskog trenda starenja stanovništva. U ukupnoj populaciji stanovništva BiH do 2015. godine udio osoba starijih od 60 godina će iznositi 21,1 posto.

Radeći na terenu, u organizacijama Crvenog krsta/križa svakodnevno smo u prilici vidjeti koliko su oskudne prilike koje starije osobe imaju za aktivno starenje i doprinos društvu. Od izuzetne je važnosti da se, slijedeći primjere zemalja EU i regije, i u BiH poduzmu koraci ka strateškom promišljanju o starijim osobama koje će dugoročno rezultirati prilikama za bolji i kvalitetniji život starijih osoba u BiH, navode iz Društva Crvenog krsta/križa BiH-

Više o njihovim aktivnostima doznajte na www.rcsbh.org ili putem e-mail adrese [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close