Planovi

Studij francuskog jezika uskoro u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 27. 01. 2017. u 15:54 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prezentacija Campus France o mogućnostima studiranja u Francuskoj za studente iz Bosne i Hercegovine, održana je u petak na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Dekan Filozofskog fakulteta Zoran Tomić istaknuo je tom prigodom kako je izborni kolegij francuski jezik početak rada na uvođenju studija francuskog jezika na mostarskom Filozofskom fakultetu.

"Za nas su kapitalne razmjene da studenti mogu otići u Francusku i tamo steći određena, konkurentna znanja koja će poslužiti za naše društvo", kazao je dekan Tomić, priopćeno je s Filozofskog fakulteta.

U okviru prezentacije studenti Sveučilišta u Mostaru koji uče francuski jezik dobili su članske iskaznice s kojima u Francuskome institutu u Bosni i Hercegovini imaju pristup knjižnici i kulturnim manifestacijama te su im dodijeljeni priručnici koji će im pomoći u daljnjem obrazovanju.

Veleposlanica Francuske u Bosni i Hercegovini Claire Bodonyi naglasila je kako je danas jako poželjno studirati negdje drugo za vlastiti napredak i profesiju, naglasivši kako poznavanje francuskog jezika nije obvezno da bi se studiralo u Francuskoj.

Željka Divković iz ureda Campus France BiH studente je upoznala s mogućnostima studiranja u Francuskoj za studente iz Bosne i Hercegovine, istaknuvši pri tome da je francusko visoko školstvo jedno od najjeftinijih u svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close