Studentski centri iz Zagreba i Mostara dogovorili međunarodnu suradnju

Sci-Tech / Flash | 13. 06. 2017. u 14:58 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna i dugoročna suradnja danas je u Mostaru dogovorena između Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu i Studentskog centra sveučilišta u Mostaru.

Rukovodstvo ovih ustanova dogovorilo je suradnju na međunarodnoj razini uvjereni da će biti višeznačajna.

Sanacijski upravitelj Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu Mirko Bošnjak kazao je da je tijekom ove akademske godine posjetio sve studentske centre u Hrvatskoj, te je za kraj ostavio posjet Mostaru koji je kako ističe na kraju doista bio poslastica.

"Ja sam impresioniran kapacitetima Studentskog centra u Mostaru, zato što je ovo mostarsko sunce genijalno, a i sama pozicija studentskog doma. Zaista sam jako iznenađen i radujem se suradnji, jer moja je posjeta ciljana da ostvarimo suradnju sa Studentskim centrom u Mostaru, na kulturnom i sportskom ali i na svim drugim projektima", kazao je Bošnjak.

Suradnja s najvećim studentskim centrom u Zagrebu koji proizvodi sedam milijuna obroka godišnje i koji ima 7500 ležajeva, kako je naglasio sigurno će biti značajna. Posebno u projektima koju se financiraju iz fondova Europske unije. Njihova iskustva na tom polju su golema, te će ih rado prenijeti prijateljima u Mostaru, koji su mu kako ističe svojim planovima priredili ugodan dan u gradu na Neretvi.

Razgovorom s kolegom iz hrvatske prijestolnice i dogovorenom suradnjom zadovoljstvo je iskazao i ravnateljem Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru Dragan Mikulić.

"Dobili smo poziv za dolazak u Zagreb na jesen, odnosno za početka nove akademske godine, kad ćemo i formalno potpisati sporazum o suradnji ova dva Studentska centra koji su najjači u regiji. Sporazum koji ćemo potpisati baziran je na suradnji iz područja kulture i sporta, ali i potencijalnih zajedničkih projekata koji bi mogli biti zanimljivi i fondovima EU", kazao je Mikulić.

Ova dva Studentska centra slove za najmodernije centre BiH i Hrvatske, a njihovi zajednički ciljevi su međunarodno tržište i neprestano unapređenje rada na svim razinama, koje se tiču životnog standarda svih studenata. Čelnici ovih dviju ustanova ističu kako je samo neprestana nadogradnja i usavršavanje ključ uspjeha kako za studentske centre koji oni vode tako i za sve bilo javne ili privatne ustanove ili institucije.

Kopirati
Drag cursor here to close