Mostar

Studenti učili o cyber nasilju

Sci-Tech / Flash | 09. 06. 2017. u 06:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Cyber nasilje" naziv je tribine održane za studente Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Tribinu je upriličilo udruženje studenata psihologije spomenutog fakulteta u saradnji sa studenticom politologije, a sve kako bi svojim vršnjacima približili uvijek aktualni problem nasilja preko interneta.

Tribinu je inicirala studentica politologije Irena Pinjušić, potaknuta nedavnom pričom iz virtualnog, a koja je i u stvarnom svijetu izazvala dosta pažnje, javlja Federalna.ba.

"Djevojčica je pričala na YouTubeu kako ju je ostavio dečko. Svi su je osuđivali. U meni se probudio neki bunt, kako svi mi šeranjem pridonosimo linču te djevojčice", kaže Irena.

Svaka virtualna aktivnost nosi i odgovornost, objašnjeno je studentima na tribini. No, nisu ljudi uvijek toga svjesni, rečeno je, pa znaju naštetiti i samima sebi. Ukoliko ne postanemo svjesni vlastite, odnosno društvene odgovornosti pri svakoj izgovorenoj i napisanoj riječi, istakli su predavači, ne možemo biti ni konstruktivni članovi naprednog informacijskog društva.

Kopirati
Drag cursor here to close