Studenti u Mostaru predstavili projekt E4U
Projekt
OBJAVA: Srijeda, 11. siječnja 2017. 15:09
IZVOR: Bljesak.info/Fena
AUTOR: S.S.
EU4you MepasEU4you Mepas2EU4you Mepas3EU4you Mepas4EU4you Mepas5EU4you Mepas6
1
EU4you Mepas
EU4you Mepas2
EU4you Mepas3
EU4you Mepas4
EU4you Mepas5
EU4you Mepas6

Projekt također uključuje interaktivne aktivnosti sa građanima širom BiH kao što je ovo druženje, gdje će studenti koji sudjeluju u projektu predstaviti ovu inicijativu i biti domaćini nizu zabavnih aktivnosti.

Tijekom srijede u T.C. Mepass mall održana je prezentacija projekta Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH (EUSR-a) pod nazivom 'E4U'.

Ovaj projekat angažira 14 javnih univerziteta odnosno fakulteta i 56 studenata i akademika iz cijele zemlje, u promociji pitanja od značaja za proces Europskih integracija.

"Zadatak nam je promoviranje reformske Agende i upoznavanje mladih ljudi u BiH o tome što je ta agenda, kao i da mlade ljude na pozitivan način potaknemo da počnu razmišljati o koristima koje ona donosi", rekla je studentica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Iva Klepić.

Dodala je kako je cilj i probuditi svijest kod gospodarstvenika da se uključe kako bi pomogni mladim ljudima da steknu svoju prvu praksu.

"Studenti su razočarani obrazovnim sustavom, ne vjeruju da će lako pronaći posao. Mi mislimo kako se promijene trebaju dogoditi u našem sustavu", naglasila je studentica Klepić.

"Mi smo već počeli provoditi kampanju, te se vidi napredak znanja mladih ljudi", rekla je studentica Ekonomskog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić' Ela Meškić.

Studenti su uz pomoć svojih akademskih mentora i eksperata na projektu, izradili javne kampanje koje ilustriraju percepciju mladih i njihovo mišljenje o društveno-ekonomskim reformama, posebno u području obrazovanja, prvog radnog iskustva, zapošljavanja i poduzetništva.

Projekt također uključuje interaktivne aktivnosti sa građanima širom BiH kao što je ovo druženje, gdje će studenti koji sudjeluju u projektu predstaviti ovu inicijativu i biti domaćini nizu zabavnih aktivnosti.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Mali Mrav
prije 221 dan.
E4U I LoVE you odi mi dodji mi
+0
-0
0
BA
Chrome