Projekt

Studenti u Mostaru predstavili projekt E4U

Sci-Tech / Flash | 11. 01. 2017. u 14:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom srijede u T.C. Mepass mall održana je prezentacija projekta Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH (EUSR-a) pod nazivom 'E4U'.

Ovaj projekat angažira 14 javnih univerziteta odnosno fakulteta i 56 studenata i akademika iz cijele zemlje, u promociji pitanja od značaja za proces Europskih integracija.

"Zadatak nam je promoviranje reformske Agende i upoznavanje mladih ljudi u BiH o tome što je ta agenda, kao i da mlade ljude na pozitivan način potaknemo da počnu razmišljati o koristima koje ona donosi", rekla je studentica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Iva Klepić.

Dodala je kako je cilj i probuditi svijest kod gospodarstvenika da se uključe kako bi pomogni mladim ljudima da steknu svoju prvu praksu.

"Studenti su razočarani obrazovnim sustavom, ne vjeruju da će lako pronaći posao. Mi mislimo kako se promijene trebaju dogoditi u našem sustavu", naglasila je studentica Klepić.

"Mi smo već počeli provoditi kampanju, te se vidi napredak znanja mladih ljudi", rekla je studentica Ekonomskog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić' Ela Meškić.

Studenti su uz pomoć svojih akademskih mentora i eksperata na projektu, izradili javne kampanje koje ilustriraju percepciju mladih i njihovo mišljenje o društveno-ekonomskim reformama, posebno u području obrazovanja, prvog radnog iskustva, zapošljavanja i poduzetništva.

Projekt također uključuje interaktivne aktivnosti sa građanima širom BiH kao što je ovo druženje, gdje će studenti koji sudjeluju u projektu predstaviti ovu inicijativu i biti domaćini nizu zabavnih aktivnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close