Studenti tuže profesore zbog mobinga, neakademskog ponašanja ...
Zenica
OBJAVA: Utorak, 13. siječnja 2015. 8:14
IZVOR: Fena
AUTOR: Sa.M.
Rektorat Univerzitet Zenica
1

Studenti navode da posljednjih nekoliko dana trpe ogromne pritiske, pa čak i prijetnje tužbom zbog aktualiziranja ovih problema

Unija studenata Univerziteta u Zenici uputila je nadležnim primjedbe zbog pogrešnog i neadekvatnog ocjenjivanja, mobinga, neakademskog ponašanja, kršenja odredaba Statuta Univerziteta u Zenici, neorganiziranja ispitnih rokova, zabranjivanja izlaska na ispit, kao i osvrt na neprovođenje jedne sudske presude, a sve se, ističu studenti, događa u okviru dva fakulteta ove visokoškolske obrazovne ustanove.

Studenti navode da posljednjih nekoliko dana trpe ogromne pritiske, pa čak i prijetnje tužbom zbog aktualiziranja ovih problema, te žele da svojim djelovanjem rade na suzbijanju korupcije na Univerzitetu u Zenici.

Zbog navedenih problema, kojima su izloženi, Unija studenata je posljednjih dana dostavila jedan dopis, koji je vezan za primijećene neregularnosti u nastavnom procesu na nekim predmetima jednog od profesora na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici, koje su dokumentirane izjavama studenata, i oni očekuju očitovanje Koordinacionog tijela Zeničko-dobojskog kantona za razvoj visokoškolskog obrazovanja po tom dopisu.

Studenti su najavili da će upoznati javnost, jer žele transparentnim djelovanjem sebi osigurati transparentno zastupanje i obranu prava studenata na Univerzitetu u Zenici, za koja smatraju da su u posljednje vrijeme ozbiljno narušena.

Oni žele da se njihove primjedbe o primijećenim neregularnostima u nastavnom procesu na predmetima jednog profesora sa Filozofskog fakulteta, kao i zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv jednog redovnog profesora sa Mašinskog fakulteta ozbiljno razmatraju, jer žele da budu ozbiljan partner u realizaciji nastavnog procesa.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
gost
1. gost
prije 983 dan.
mene kao roditelja ljute ove profe u rodoču i imam namjeru da odem i da ih malo uznemirim.naravno,ako uopće budu bili na radnom mjestu.
+0
-0
0
BA
Chrome