Rad UN-a

Službeni poziv za prijavu izaslanika Mostimuna

Sci-Tech / Flash | 23. 01. 2017. u 15:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvoren je aplikacijski proces za izaslanika  u jednom od najvećih studentskih projekata u Mostaru.

Već devetu godinu za redom, mladi studenti sa Sveučilišta u Mostaru, te sa Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru se okupljaju kako bi organizirali konferenciju koja prima oko 100 studenata iz više od 15 zemalja, te kako bi predstavili BiH u pravome svjetlu, razbijajući predrasude i osviještavajući mlade ljude, koji pokazuju ogromno zanimanje za sudjelovanje na konferenciji, te time steću širok raspon vještina, sve od korištenja engleskoga jezika, do govorenja u javnosti i debatiranja.

Funkciju izaslanika čine studenti i studentice od 18-25 godina. Srednjoškolci/ke nisu isključeni. Mostimun je simulacija rada UN-a, tako da će izaslanici biti podijeljeni u četiri vijeća, gdje svaka osoba predstavlja stav jedne države, imajući po dvije teme o kojima razgovaraju i nude riješenja o gorućim pitanjima, priopćeno je.

Konferencija od velikog značaja, ne samo za grad Mostar i državu BiH, nego konferencija prepoznatog međunarodnog značaja bit će održana od 26.- 30. 4. 2017. godine na Sveučilištu u Mostaru.

Kako konferencija predstavlja suradnju među dva fakulteta, praksa je da jedne godine Univerzitet a jedne Sveučilište bude domaćin.

Poziv je otvoren od 23. 01. do 13. 02. tekuće godine. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem web linka.

Kopirati
Drag cursor here to close