Dyn Research

Sjeverna Koreja bila četiri sata bez pristupa internetu

Sci-Tech / Flash | 22. 12. 2014. u 22:34 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon četiri sata prekida, link između ostatka svijeta i Sjeverne Koreje ponovno se vratio online. 

Dyn Research sumnja kako je do prekida došlo uslijed tehnoloških nedostataka ili hakerskog napada.

Dio internetskih usluga ponovno je uspostavljen u Sjevernoj Koreji nakon što je u ponedjeljak ostala bez pristupa internetu usred spora sa SAD-om oko kibernetičkog napada, javlja BBC.

Sjeverna Koreja je bez pristupa internetu ostala samo nekoliko dana nakon što je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama upozorio kako bi se Washington mogao revanširati zbog hakerskog napada na Sony Pictures.

Za napad je optužena Sjeverna Koreja, što je službeni Pjongjang negirao.

Ugledna američka firma za internetsku sigurnost, Dyn Research, navodi da je internetska veza između Sjeverne Koreje i ostatka svijeta, koja je inače loša, u ponedjeljak bila potpuno ugašena – te sugerira da su možda pod napadom.

"Do sada nisam vidio tako upornu nestabilnost i prekid interneta u Sjevernoj Koreji", rekao je direktor Dyn Researcha, Doug Madory.

Američki dužnosnici nisu željeli komentirati eventualnu umiješanost SAD-a u prekid mogućnosti spajanja na internet.

Glasnogovornica State Departmenta Marie Harf izjavila je da ne može potvrditi je li Sjeverna Koreja ostala bez interneta zbog hakerskog napada.

"Ne želimo javno raspravljati o operativnim pojedinostima mogućeg odgovora ili komentirati bilo kakva izvješća, osim da će neki naši odgovori biti vidljivi, a neki možda neće", rekla je Harf.

Kopirati
Drag cursor here to close