Široki Brijeg ugostio mlade inženjere iz BiH i Hrvatske
Dani mladih inženjera
OBJAVA: Subota, 2. travnja 2016. 19:19
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Mladi inženjeri ŠB 2016
1

Široki Brijeg je na pet dana ugostio studente i profesore sa sedam fakulteta iz BiH i Hrvatske.

Inicijativa za Široki Brijeg, u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u BiH i tvrtkom Feal, organizirala je treće Dane mladih inženjera u Širokom Brijegu. Tema ovogodišnjih Dana, koji su trajali od 30. ožujka do 3. travnja 2016. godine, bili su obnovljivi izvori električne energije i energetska učinkovitost.

Na seminaru je sudjelovalo 40-ak studenta i profesora sa sedam fakulteta iz BiH i Hrvatske (Osijek, Sarajevo, Tuzla, Banja Luka, Split i Zagreb).

Tijekom petodnevnog boravka u Širokom Brijegu studenti su mogli vidjeti praktičnu primjenu znanja, ali i čuti o najnovijim tehnologijama i sustavima iz oblasti elektroenergetike. Od praktičnih primjera energetskih objekata budući inženjeri su posjetili hidoelektranu Peć Mlini, FNE Krenica, proizvodni pogon Violeta, Feal, tvornicu energetskih kabela TT kabeli i mini hidroelektranu Buk.

''Ovaj projekt postaje tradicionalan i važan za suradnju i međusobno povezivanje mladih bez obzira na različitosti i uvjete odrastanja'', navode iz Inicijative.

Organizatori i studenti su zahvalni svim ljudima koji su omogućuli i obogatili ovaj projekt od susretljivih domaćina u posjećenim objektima do predavača.

Studenti su pored pitanja o struci imali i svoja pitanja o mogućnosti zapošljavanja ili iseljavanje na što im starije kolege nisu znali odgovor, jer je to ipak u rukama "većih inženjera" .

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
clash 87
1. clash 87
prije 505 dan.
koliko ih je mogli su posadit par duluma smilja a ne tamo nešto inženjeri ovo ono
+13
-1
0
-
Chrome