Sveučilište u Mostaru

Široki Brijeg: Fakulteti ''u lovu'' na buduće studente

Sci-Tech / Flash | 25. 04. 2017. u 09:05 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanje mogućnosti koje nude fakulteti Sveučilišta u Mostaru, cilj je promocije koja je počela u utorak u Gradskoj vijećnici Grada Širokog Brijega te će trajati do petka.

Budućim studentima, njihovim roditeljima i svim zainteresiranim prvog dana su predstavljeni smjerovi na Filozofskom fakultetu te su im predstavnici studija odgovorali na pitanja koja bi ih mogla zanimati u budućem obrazovanju.

''Ideja nam je bila da Sveučilište dođe u Široki Brijeg, da bude bliže maturantima i njihovim roditeljima kako bi iz prve ruke saznali najosnovnije informacije jer svjedoci smo da se često maturanti nalaze u brojnim nedoumicama, što upisati i što ih može očekivati na studiju. Mislim da je ovo dobar model da Sveučilište dolazi barem u one bliže gradove u Hercegovini i da dâ budućim studentima informacije kako bi se oni mogli lakše opredijeliti za neki fakultet i određeni smjer'', izjavio je za Bljesak.info inicijator događaja politolog Goran Kutle, asistent na studiju politologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Predstavljanje fakulteta očekuje nas i sljedeća tri dana, a satnica (od 11.00 do 14.00 sati) idealna je kako bi maturanti Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole Široki Brijeg mogli doći s obzirom da se radi o dvjema školama pod istim krovom u dvije smjene.

''Htjela sam saznati više o Filozofskom fakultetu, posebice o studijima engleskog i njemačkog jezika jer to želim studirati i ta dva jezika me stvarno zanimaju. Ne bi htjela ići dalje, htjela bih u studirati u Mostaru'', izjavila je za Bljesak.info maturantica Srednje strukovne škole Široki Brijeg Lucija Bilać.

U srijedu će se predstaviti Ekonomski fakultet, u četvrtak Fakultet strojarstva i računarstva te Građevinski fakultet dok će posljednjeg dana, u petak, na rasporedu bili Medicinski fakultet, Fakultet zdravstvenih studija te Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet.

Promocija je održana pod pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega.

Raspored promidžbe fakulteta:

Srijeda, 26. travnja 2017. – od 11.00 do 14.00 sati
- Ekonomski fakultet

Četvrtak, 27. travnja 2017. – od 11.00 do 14.00 sati
- Fakultet strojarstva i računarstva
- Građevinski fakultet

Petak, 28. travnja 2017. – od 11.00 do 14.00 sati
- Medicinski fakultet
- Fakultet zdravstvenih studija
- Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Kopirati
Drag cursor here to close