OŠ Marin Držić Buna

Sindikat učitelja dao potporu ravnateljici Ingi Bevanda

Sci-Tech / Flash | 30. 10. 2012. u 13:54 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat učitelja Hercegovačko-neretvanske županije oglasio se priopćenjem za javnost u kojem stoji kako je Malo vijeće toga sindikata održalo sjednicu na kojoj je donijelo Odluka da se da potpora Ingi Bevanda, ravnateljici Osnovne škole "Marin Držić" u naselju Buna.

U priopćenju se navodi kako Sindikat učitelja traži da se preispita Riješenje kojim je ministar obrazovanja Zlatko Hadžiomerović razriješio dužnosti ravnateljicu Bevanda.

"Nakon pet godina rada kao profesorica engleskog jezika i jedne godine kao ravnateljice škole, gospođa Bevanda ostala je bez posla. Tvrdimo da su razlozi koje navodi gospodin ministar paušalni i neutemeljeni i da nisu te težine da se nekoga tko je htio radit samo po zakonu ostavi bez posla. Od ministra još jedanput tražimo da se ovaj slučaj preispita i da se gospođa Bevanda vrati na posao", navodi se u priopćenju.

U priopćenju također stoji kako će Sindikat učitelja iskoristiti sva svoja prava, pa i štrajk upozorenja, da bi skrenu pozornost javnosti na to što se događa u obrazovanju.

Kopirati
Drag cursor here to close