HBŽ

Sedam studenata dobilo stipendiju

Sci-Tech / Flash | 20. 01. 2017. u 09:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije (HBŽ) Petar Galić potpisao je ugovor sa sedam redovitih studenata diplomskog i dodiplomskog studija koji su dobili stipendiju Ministarstva za akademsku 2016./2017. godinu, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću HBŽ-a.

Ministarstvo je odlukom donesenom 29. studenoga prošle godine, utvrdilo deficitarne visokoškolske studije, broj korisnika i visinu studentske stipendije za 2016./2017. godinu, te potom raspisalo natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima diplomskih i dodiplomskih studija s područja HBŽ-a.

Prema toj odluci, deficitarni visokoškolski studiji u Hercegbosanskoj županiji su studij matematike, fizike i kemije. Utvrđena mjesečna visina stipendije iznosi 150,00 KM i ovaj iznos bit će isplaćen nagrađenim studentima u deset (10) jednakih rata.

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa već godinama stipendira visokoškolske studije s ciljem osiguravanja deficitarnih zanimanja na području Hercegbosanske županije.

Nakon potpisanih ugovora ministar Galić studentima koji su dobili stipendije zaželio je puno uspjeha u daljnjem školovanju i izrazio je nadu kako će se nakon okončanja njihovih studija poboljšati kadrovska struktura u obrazovnom sustavu HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close