SBŽ uvela obavezan predškolski odgoj u godini prije polaska u školu
Usvojen Zakon
OBJAVA: Ponedjeljak, 17. srpnja 2017. 15:07
IZVOR: Fena
AUTOR: Z.D.
Skupština SBŽ 2015
0

U Srednjebosanskoj županiji od danas je obavezan predškolski odgoj u godini prije polaska u osnovnu školu.

Skupština Srednjobosanske županije (SBŽ) usvojila je u ponedjeljak Zakon o predškolskom odgoju i obrazovanju, kojim se uvodi obvezni predškolski odgoj i obrazovanje u godini prije polaska u osnovnu školu.

''Imamo standard koji je u članicama Europske unije (EU), a odnosi se na obuhvat djece predškolskim obrazovanjem koji je od 80 do 90 posto. Nažalost, kod nas varira od šest do 10 posto'', kazala je ministrica obrazovanja SBŽ-a Katica Čerkez.

Istaknula je da očekuje kako će donošenje Zakona urediti ovu oblast i da će potaknuti osnivanje predškolskih ustanova.

Zastupnici Skupštine SBŽ-a danas su usvojili i rebalans županijskog proračuna, u ukupnom iznosu od 192 milijuna maraka, što je povećanje za 4,6 milijuna maraka.

''Javila se potreba za sredstvima koja nisu planirana u proračunu, a odnose se, među ostalim, na isplatu regresa, te obveze po apelacijama Ustavnom sudu BiH'', kazao je ministar financija Zoran Marković.

Ovim povećanjem proračuna, stavka za bruto plaće proračunskih korisnika povećana je za 521.255 maraka, naknade zaposlenima povećane su za 1.034.100 maraka, tekući transferi za 1,1 milijun i kapitalni izdaci za 1,6 milijuna maraka.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.