RAK izrekao novčane kazne TV postajama
Kazne do 29.000 KM
OBJAVA: Ponedjeljak, 17. srpnja 2017. 16:19
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Regulatorna agencija za komunikacije
1

Agencija je po službenoj dužnosti izvršila monitoring rada televizija

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) izrekla je Radio- televiziji Republike Srpske (RTRS) jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 29.000 KM radi utvrđenog kršenja Kodeksa o audiovizualnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija.

Agencija je po službenoj dužnosti izvršila monitoring središnjih informativnih emisija RTRS-a: Dnevnik 2, Pečat, Aspekt i Aktualno emitiranih u razdoblje od 15. listpada do 31. prosinca 2116.godine, te utvrdila kršenje Kodeksa o audiovizualnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija.

Pored toga, 13. prosinca 2016. godine, Agencija je primila prigovor Srpske demokratske stranke (SDS) na informativne emisije RTRS-a, “Dnevnik 2”, koji se odnosio na pristrano izvještavanje i iznošenje neistinitih informacija protiv čelnika SDS-a i Saveza za promjene, priopćeno je iz RAK-a.

Inicirana prigovorom Instituta za mjeriteljstvo BiH u vezi s trajanjem televizijskog oglašavanja, RAK je također utvrdio višestruka prekoračenja dozvoljenog limita u trajanju oglašavanja, koje za komercijalne stanice iznosi najviše 12 minuta po satu.

Radi kršenja trajanja televizijskog oglašavanja i teletrgovine Kodeksa o komercijalnim komunikacijama, Alternativnoj televiziji izrečena je novčana kazna u iznosu od 14.000 KM, a TV Hayat izrečena je novčana kazna u iznosu od 8.000 KM.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Svetozar Kecmanovic
prije 64 dan.
Kada ce se izreci kazne za Ne pustanje i stalno gasenje Digitalnog TV signala sa Fortice Vec 1 mjesec kako neradi digitalni signal
+4
-0
0
BA
Firefox