O neusvajanju zakona

Radnici BHRT-a: Ne želimo biti taoci stranaka, pripadamo građanima

Sci-Tech / Flash | 27. 07. 2016. u 18:04 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor (UO) Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u smatra da je neusvajanje izmjena Zakona o Javnom RTV sustavu od Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH sramotno.

"Neusvajanje izmjena Zakona o Javnom RTV sustavu dovodi u pitanje opstojnost BHRT-a, kao i egzistenciju svih uposlenika i njihovih obitelji", navodi se u priopćenju Samostalnog sindikata radnika BHRT-a.

Samostalni Sindikat radnika BHRT-a, kao većinski sindikat, iako je već mjesecima u više navrata upozoravao na stanje i probleme u BHRT-u, te oš jednom od zastupnika u Zastupničkom domu PS BiH zahtijeva da na svojoj slijedećoj sjednici, koja će se održati 1. kolovoza, po hitnoj proceduri usvoji izmjene zakona na način da se naplata trošarine vrši preko računa za električnu energiju, kako je i bilo predviđeno osporenim izmjenama zakona.

Istaknuli su da radnici BHRT-a nisu i ne žele biti taoci u ”igrama“ političkih stranaka u BiH, jer javni servis BiH ne pripada političkim strankama niti poslanicima u PS BiH, nego svim građanima BiH koji su i njih izabrali.

"UO Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u također od Upravnog odbora BHRT-a traži da, u skladu sa svojim dužnostima, osigura i u narednom razdoblju redovnu isplatu plaća i naknada radnicima BHRT-a, koji, i u ovako teškim uvjetima, pošteno zarađuju svoju plaću", dodali su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close