Mostar

Radionica o internet oglašavanju na Ekonomskom fakultetu

Sci-Tech / Flash | 29. 04. 2017. u 07:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti Ekonomskog fakulteta i multidisciplinarnog studija Poslovna informatika Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru već tradicionalno koncipiraju istraživačke studije i marketing projekte za renomirana preduzeća i institucije iz HNŽ, i šire.

Za potrebe optimalnog dizajniranja marketing alata segmentacije, pozicioniranja i izbora medija komuniciranja, Ekonomski fakultet redovno organizira tribine i radionice sa stručnjacima iz prakse, kako bi pomogao studentima da se dodatno profiliraju, te izrade takve projekte i prijedloge za unapređenje poslovanja, koja će poduzeća - partneri Fakulteta moći (njih 22 ove godine) u potpunosti, ili većim dijelom, implementirati u svom redovnom procesu poslovanja.

Ovog puta, gost predavač, na temu 'Internet oglašavanje – sadašnjost i budućnost marketinga' bio je Adi Đukić, vlasnik i CEO agencije Web Studio Mostar. Naime, javnosti je poznato da su studenti dva Ekonomska fakulteta u Mostaru implementirajući kampanju 'Kliknimo DA za reforme' osvojili nagradu za najbolju guerilla kampanju u BiH (u konkurenciji 14 javnih univerziteta), gdje je agencija Đukića bila jedna od glavnih partnera projekta.

Đukić je studente upoznao sa uspješnim marketing kampanjama, domaćim i međunarodnim, koje su realizirane uz pomoć alata internet marketinga, posebno apostrofirajući prednosti ovakvog vida oglašavanja u odnosu na tradicionalne kanale komunikacije.

Veoma profesionalan, zanimljiv i ohrabrujući govor gosta predavača dodatno je motivirao studente, te potaknuo iste na diskusiju, putem koje su prepoznate buduće akcije i smjernice, studentima neophodne, za okončanje faze izrade marketing projekata, čije će obrane, kako smo informirani od strane organizatora, biti upriličene u razdoblju od 5.6. – 7.6. tekuće godine.

Ekonomski fakultet je još jednom potvrdio svoj kvalitet kreirajući pozitivan ambijent za suradnju stručnjaka iz prakse i svojih studenata, iz koje se, dokazano, najbolje uči, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close