Po prvi put

Prvi Startup Weekend u Mostaru od 17.10. do 19.10.2014

Sci-Tech / Flash | 01. 10. 2014. u 11:27 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi Startup Weekend u Mostaru će se održati u INTERA Tehnološkom Parku od 17.10. do 19.10.2014. Startup Weekend je planetarno prepoznat događaj na kojem mladi imaju priliku raditi u timu na razvijanju poslovne ideje uz asistenciju mentora.

Ovaj Startup Weekend u Mostaru će biti tematski fokusiran na poslovne ideje temeljene na informacijskim tehnologijama (IT), no to ne isključuje ideje iz bilo kojeg drugog područja koje u svom poslovnom modelu primjenjuju IT tehnologije.

Tijekom tri dana, točnije 54 sata, sudionici/natjecatelji će se kroz timski rad i razgovore s mentorima, afirmiranim poduzetnicima, posvetiti što detaljnijoj razradi svoje poslovne ideje, te će je na kraju prezentirati pred članovima ocjenjivačkog žirija.

Događaj počinje u petak navečer, kada će se odabrati ideje na kojima će raditi i formirati timovi. Sljedećeg dana će se raditi na detaljnijoj razradi ideje, uz prisustvo i pomoć mentora. U nedjelju, posljednjeg dana, nakon završnih priprema će uslijediti tzv. Pitching, odnosno finalne prezentacije razrađenih ideja.

Za sve sudionike osiguran je lokalni taksi prijevoz od centra grada do INTERA Tehnološkog Parka, a za one koji dolaze van grada Mostara, bit će osiguran smještaj i pokrivanje putnih troškova u visini cijene javnog prijevoza. Sve detaljnije informacije se mogu vidjeti ovdje, a registracija i kupnja ulaznica u vrijednosti od 10€ se vrši putem Eventbrite-a ovdje. Sudionike očekuje izuzetno praktično iskustvo i prilika za stjecanje novih poznanstava i vještina, uz nagradni fond od 5.000 KM.

Startup Weekend, koji je do sada organiziran u preko 30 zemalja i više od 100 gradova svijeta, se po prvi put organizira u Mostaru uz podršku INTERA Tehnološkog Parka, UniCredit banke, poduzeća Nsoft i MojTaxi.

Kopirati
Drag cursor here to close